Artikel: Radio Skvallertorget - studenter i etern

Skvallertorget: skön musik, humor och ämnen som berör det mesta mellan himmel och jord. Du har väl inte missat studentradion som sänder måndag till torsdag, 19-22? LiNoPressen fortsätter sin artikelserie om studentföreningar och har denna vecka träffat Skvallertorgets ordförande, Annelie Majoros, och vice ordförande, Arash Dehvari.


 

Jag börjar intervjun med en historiefråga: När grundades föreningen? Det visar sig vara en knivig fråga och efter ett tveksamt svar om att Skvallertorget i sin nuvarande form har funnits sedan 2006/2007, lämnar vi ämnet.

 

En lättare fråga att besvara är hur många medlemmar föreningen har. I dagsläget har Skvallertorget 40 medlemmar, men alla är inte aktiva. – De aktiva medlemmarna är de som sänder radio, förklarar Arash. Men många är så kallade stödmedlemmar och de arbetar med allt runt omkring radion, exempelvis föreningens marknadsföring.

 

Måste man ha särskilda kunskaper för att få vara medlem i Skvallertorget? Svaret är nej. Annelie berättar att Skvallertorget har tekniska genomgångar av sändningsutrustningen där man får lära sig allt man behöver veta. Skvallertorget tar emot alla med öppna armar: den som är invigd i radioteknikens hemligheter såväl som den nyfikne med noll koll.

 

Om du bara vill lyssna på radio och inte stå vid spakarna själv, har Skvallertorget en varierad tablå. På menyn finns musikprogram, talkshows och humorprogram, både nischade och allmänna program.

 

Skvallertorgets verksamhet är inte begränsad till studion, första fredagen varje månad anordnar de Radio Lounge med musikquiz på Trappan. För den tävlingssugna är detta väl värt att notera i kalendern då det brukar finnas fina priser till vinnaren. I höstas var förstapriset bland annat biljetter till Fredrik Lindströms föreställning. Så damma av dina musikkunskaper och bege dig till Trappan!

 

Pratstunden med Annelie och Arash avslutas med ännu en historiefråga: Finns det någon särskilt minnesvärd händelse i föreningens historia? Arash tar sig an den frågan och berättar om förra årets Diversity Day – ett event där universitetet firar mångfalden och som syftar till att stärka relationen mellan svenska och internationella studenter vid LiU. Skvallertorget deltog och sände live under två timmar. Arash berättar att det var en häftig upplevelse att sända radio och samtidigt vara så nära publiken. Cirka 300 personer såg och lyssnade på Skvallertorgets sändning.

 

Artikeln är snart slut, men innan jag avslutar tänkte jag puffa lite för att Skvallertorget håller på att expandera. Just nu finns de i Norrköping och det är här de allra flesta av deras event sker, men Skvallertorget vill kliva över kommungränsen och bli mer aktiva i Linköping. Men fram till dess kan du, helt ortsoberoende, lyssna på Skvallertorget på nätet!

 

 


Kommentarer
Postat av: Myaraq - den där lilla svenskimån

gilla

2011-03-20 @ 09:42:10
URL: http://myaraq.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0