Nästa artikel!

Kärlek i etern

2010-12-09 av Julia Bergström

Snövit, Askungen och Törnrosa räddades alla av stiliga prinsar som också omedelbums förälskade sig i de fagra möerna. Men vad gör man när drömprinsen inte kommer galopperande på sin vita springare? Vad gör man när man inte har någon att leva lycklig med i alla sina dagar? Jo, man tar helt enkelt saken i egna händer och annonserar i Sveriges största kontaktannons: tv-rutan. På bästa sändningstid söker bönder och singelmammor den stora kärleken.

Sverige är en av de singeltätaste platserna på jorden, men fastän det enligt statistiken kryllar av singlar här verkar det svårt att bli av med singellivet. På TV kan vi se att många längtar efter tvåsamhet. Senaste säsongen av Ensam mamma söker har precis avslutats och i femte säsongen av Bonde söker fru är finalen nära. Efter tio med Malou von Sivers har under föregående vecka låtit fem singlar presentera sig i så kallade levande kontaktannonser och bakåt i tiden har många dejtingprogram fyllt tv-tablån.

Svensken vill inte vara singel, men en undersökning gjord av www.match.com visar att endast 17 % av svenska singlar kan tänka sig att ta första steget. Visst är det trevligt att vara den som blir uppvaktad men när ingen kurtisör dyker upp måste man kanske revidera sin passivitet. Där fyller alla dessa dejtingprogram en viktig funktion, för i programmen får de kärlekstörstande singlarna hjälp att våga lite mer. Detsamma gäller på dejtingsajterna där den skyddande skärmen ger oss mod. Det fina för bonden, singelmamman och vilken singel som helst med att dejta i tv-tablån eller i cyberspace är att ansvaret för det läskiga första steget delas med de singlar som skriver svarsbrev. Att bara behöva ta ett halvt första steg måste vara ruskigt skönt för de 83 % av singlarna som inte vill utsätta sig för det första stegets potentiella kraschlandning.

Drygt 70 % av svenska singlar tror på kärlek vid första ögonkastet. Men att döma av dejtingprogrammens och dejtingsajternas popularitet vill singlarna gärna ha lite bakgrundsinformation innan de slår på Don Juan-blicken. Genom levande kontaktannonser i tv-rutan eller genom nätprofiler kan singlarna tala om vilka de är och vilka egenskaper som önskas i en partner. Efter den styrningen är kärleken förmodligen inte många ögonkast bort.

Snövit, Askungen och Törnrosa fångades alla av stiliga prinsar som genast blev svårt bitna av kärleksflugan. Men det är sagoförälskelser och den tiden är förbi då man bara hade att vänta på att drömprinsen skulle dyka upp. Söker du kärlek? Annonsera och drömprinsarna kommer att kämpa om din uppmärksamhet. Men se upp för grodorna!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0