Artikel: Veckans snackis - ett hopkok

Jag kan inte, jag vägrar välja EN snackis. Denna vecka får ni läsare ett medley av snackisar, ett hopkok av snackisar, ett snackispotpurri.

 

Eliseriehockeyn har gått in i slutspelen – ÄNTLIGEN! säger vi som inte är lika bitna av sporten som vissa – och i Linköping surras det om hur det ska gå för LHC. På matchdagar håller supportrarna tummarna tills de bli blå och hoppas, hoppas, hoppas.

 

I fredags fick Ikanohuset celebert besök i form av årets melodifestivalvinnare, Eric Saade. Inte helt oväntat blev publiken alldeles till sig när ynglingen äntrade scenen. Corren sammanfattade Saades besök med en cheesy ordvits: ” Eric Saade visade vad det innebär att vara popular…”

 

På Norrköpings sportfront surras det både om hockeylaget Vita Hästen och fotbollslaget IFK. Jag ska inte gräva ner mig djupare i sporten, vi har andra skribenter på LiNoPressen som gör det så mycket bättre. Men kort och gott, det går bra för Norrköping!

 

Plötsligt hände det! En Norrköpingsbo skrapade i veckan hem 10 000kr i månaden i 20 år. Vi ignorerar det gröna monstret kallat Avund, låter bli att tänka tanken ”Det hade kunnat vara jag” och säger istället grattis till vinnaren.

 

I fredags knorrade samtliga östgötar över den snöbomb som släpptes från himlen. Vi hytte med näven åt SMHI, men insåg strax att snöexplosioner faktiskt hör till marsvädret. Vårskorna får vackert vänta någon vecka till, men snart är det dags.

Bild: www.ne.se

 

Årets bild 2011 har korats och vann gjorde Peter Wixströms bild (Aftonbladet) föreställande liket efter självmordsbombaren i Stockholm i december förra året. En stark bild och något som vi trodde aldrig skulle ske på Sveriges gator.

 

Sista snackisen blir den radioaktiva mjölken och spenaten i Fukushima. Karl Alfred är nog glad att han inte bor där, men ett barn eller två härifrån hoppas nog att spenaten ska bli oätlig här också. Dock har väl Japan nog med problem, radioaktiva livsmedel behöver inte läggas till listan.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0