Barnporr på biblan

På Kungliga biblioteket i Stockholm hittade man i höstas 21 tidningar med barnporr och Kungliga biblioteket har nu hamnat i ett dilemma. Barnporren uppges ha kommit in på biblioteket någon gång på 70- och 80-talet då barnporr ännu inte var förbjudet. Kungliga biblioteket drivs också av syftet att all sorts litteratur ska arkiveras och bevaras för att visa på vår mångfald. Så även barnporr. Men när nu barnporr är förbjudet hamnar Kungliga biblioteket i en knivig situation. Biblioteket ska tillhandahålla all sorts litteratur i forskningssyfte men med barnpornografilagen är det olagligt att ha inneha och distribuera porr.

Efter Rikskrims utredning i höstas är mellan 50 och 100 hyllmeter porr spärrat på Kungliga biblioteket, men biblioteket hoppas på att så snart som möjligt kunna öppna de delar av porren som är laglig. Det har blivit en regeringsfråga och Kungliga biblioteket vill ha svar från Utbildningsdepartementet i frågan på vem som ska få låna barnporren.

Men frågan som egentligen kräver ett svar är huruvida det är nödvändigt för Kungliga biblioteket att ha barnporr. Finns det inte tillräckligt många källor i världen som tillhandahåller barnporr? Måste Kungliga biblioteket skapa en historisk exposé över barnporren? I mitt tycke är detta en sorts "litteratur" som borde tas bort från hyllorna. I alla fall om jag ska kunna behålla min respekt för Kungliga biblioteket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0